Huskeliste til påsken – hvad skal du have købt ind til?

Påsken er en lang helligdagsbølge, hvor du ofte skal huske og handle ind i god tid, for og have proviant og andre fornødenheder på hylderne.

De fleste butikker i Danmark er lukket fra onsdag aften og frem til tirsdag morgen (nogen holder åben om lørdagen dog, da dette ikke er en helligdag). Derudover har alle de mindre butikker også oftest åben i helligdagene, men vi anbefaler helt klart folk til og have handlet ind til deres behov inden påskedagene, da butikkerne ofte bliver tømt ud op til påske, da butikkerne ikke køber så meget hjem, når de skal holde lukket i flere dage.

Påskefrokost uden for huset?

Er du inviteret til en påskefrokost er dine udgifter sparet en del ned, og du behøves næppe og have til andet end morgenmaden inden I tager afsted, og måske noget saltet og cola til og pleje hovedet med dagen efter.

Dog skal du være opmærksom på det ofte er god kotume med en værtsgave, alt efter hvem der inviterer, kan det være en god flaske vin eller en pæn buket blomster. En værtsgave behøves ikke være ekstravagant, men stadig være noget du ved modtageren vil kunne lide. Værtsgaven gives som en tilskyndelse af din taknemlighed for invitationen.

Påskefrokost hjemme?

Skal du selv afholde påskefrokost, handler det helt om hvor mange du har inviteret, hvor stort du skal handle ind, men ofte skal du have fat i

  • Brød af div. slags
  • Sild – i diverse smagsvarianter
  • Æg
  • Fiskefilletter
  • Leverpostej
  • Bacon
  • Champignong
  • Forskellige andet pålæg
  • Øl / Vin
  • Sodavand og andre drikekvarer

Dette er de mest gængse ingredienser på et påskebord. Er I en mindre forsamling kan det også være du bare laver en ret med lam.

Dekorer hjemmet

Ligesom vi pynter op til julen, pynter vi også op til påsken. Hvor det i December oftest er nisser vi dekorerer med er det i påsken små gule kyllinger der oftest tager sig af udsmykningen.

Derudover kan andre små nips i gulefarver virke som gode objekter til en pæn påskepyntning.

Hvordan får du råd til det hele

Påsken kan hurtigt være en dyr tid, med diverse påskefrokoster, byture, oppyntning og deslige. Nogen vælger sågar og holde en miniferie i påsken eller tage i forlystelsesparker, hvorfor disse helligdage ofte kan løbe op. Ungerne har fri hele ugen fra skole, så de skal underholdes hver dag.

Leder du efter hjælp til og finansiere din påske, er Lånlet et godt bud.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>