Det spiser vi til påske

Det er endelig blevet tid til påskemad igen, men hvad er egentligt traditionen og spise i påske dagene?

Mange børn spiser påskeæg – som er lavet af choko

lade og leveret af påskeharren, eller den bedsteforældre der ikke kunne løse gækkebrevet.

Men når vi ser udover påskeæggene, er der faktisk mange traditioner i forbindelse med påsken. Så hvad end du skal have familien til påskefrokost – eller arrangere en med vennerne – så kan du blive lidt inspireret i denne artikel.

Lam

Skal du have gæster over tile n påskemiddag, vil de formentligt forvente og få serveret lam. Lammet er blevet et symbol på, hvad man spiser til påske. Det skyldes i høj grad Bibelen.

Det Nye Testamente omtaler flere gange Jesus, som Guds Lam, der ofrer sig selv for menneskeheden.

Lammet er også en del af Det Gamle Testamente, i beretningen om de Egyptiske plager. Gud befalede gennem Moses, jøderne til og smøre dørstolperne til deres hus med blod fra et lam. Den sidste plage var, at alle familier skulle miste deres førstefødte, men hvis der var lammeblod på dørstolpen, gik familien fri.

Alt godt fra hønen

Udover lammet er hønen også en stort ikon for påsken. I alt fra underholdningen med og puste æg til pyntet på bordet (som er små gule kyllinger), til årets påskebryg, som oftest har en kylling på logøt – selv Tuborgs påskebryg går i folkemunder under navnet “Kylle Kylle”.

Og til en påskefrokost vil du ofte finde både æg og kyllingesalat.

Danske favoritter

Påsken er en tradition der værner om danskheden og de danske retter, så skal I have gæster på middag i påsken, og I ikke vil servere lam, er det ofte en af de danske klassikere der bliver serveret.

Har I løst til og få serveret danske retter hver dag, med en menu der er baseret på årstid og højtider hos Det Danske Madhus.

Hvad med det til ganen

Ligesom julen har sin egen øl, har påsken også fået sin egen smag. Julebryggens lillebror er påskebryggen, der også går under navnet Kylle Kylle.
Udover påskebryggen er det også en normal dansk tradition og få en lille akvavit til påskefrokosten.

Det er de 2 mest populære populære påskedrikke der er, som oftest vil være at finde på de fleste påskeborde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>